? ??????????????A Little Paisley? ????? ?? ???Rating: 5.0 (1 Rating)??15 Grabs Today. 2934 Total Grabs. ??
????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Dark Tree? ????? ?? ???Rating: 4.4 (14 Ratings)??15 Grabs Today. 11222 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????? ????Ea BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, June 28, 2010

kaku menulis!

dengan nama Allah......

Dengan nama Allah….
Sudah lama lidah menjadi kelu. Tangan menjadi kaku. Sudah lama tidak ku berbicara di alam maya. Rindu sungguH2!
Kini setelah lama tidak menulis dan telah bertukar status pun diri ini…aku mula bertatih untuk mencari kata-kata yg boleh menjadi penenang jiwa manusia yg tidak pernah sempurna.
Apa yg ingin aku coretkan ya?
Tentang……indahnya alam rumahtangga kah?
Tentang….alam bujang yang ku tinggalkan kah?
Tentang…bercampur baur rasanya…..
Baik! Aku mulakan dengan cerita terkini tentang diriku. Setelah menunggu selama beberapa waktu, aku di khabarkan dengan berita gembira ketika aku dalam perjalanan ke johor. Aku telah dipanggil untuk ditemuduga SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN (SPP). Syukur ya Allah. Penantian itu terjawab juga akhirnya. Maklumlah, Rakan-rakan yang lain( yg sama posting dgnku) semua telah diinterview. Lantaran itu, aku perlulah menyiapkan diri dengan segala ilmu tentang dunia…ntah ape la soalan yg akan ditanya nanti….prepare je la kan…
Sebagai seorang guru, aku belum dapat menjalankan tugasku dengan sebaik mungkin. Belum pernah ku rasa puas dengan ape yg aku curahkan pada pelajar-pelajarku. Dengan tugas-tugas lain yg menghantui diri ini, aku mencuba sebaik mungkin menjalankan tugasku. Terkadang, aku berasa bersalah setiap kali keluar dari kelas kerana tidak dapat membuat persiapan yang mantap untuk membantu pelajar-pelajarku. Ya Allah, berikanlah aku kekuatan… untuk terus mendidik pelajar-pelajar 5 DELIMA, 5 MPV, 4 BAIDURI, 4 ZAMRUD DAN 4 BERLIAN…….permudahkan ilmu Engkau untuk mereka.
Harapanku, moga tempat pertama aku bertugas ini memberikan aku satu 1001 kenangan di tempat kelahiranku ini!
Amin……

1 comments:

jujahxo. said...

sama spt sy. lama lama jd keras oke !